Escada

zondag 5 september 2010

Bowie heeft een Discus Hernia

Vorige week woensdag ging het plots niet goed met Bowie.  Ik naar de dierenarts en de diagnose was buikpijn.  Dat op basis van het feit dat hij met een bolle rug stond.
Ik was niet echt tevreden met de diagnose, maar ging naar huis hopend dat het inderdaad enkel buikpijn was.  Niet dus.
Woensdag avond kon hij nog amper bewegen.  Rechtstaan deed hem janken.  Zijn poot opheffen om te plassen was een verschrikking en in de zetel kwam hij niet meer.  Hij hield het bij een mandje op de grond.
Dus donderdag bel ik met de dierenkliniek en vraag een dierenarts die iets van spieren en gewrichten afweet.  Daar kon ik 's namiddags terecht.
Na een onderzoek en een CT scan is de diagnose hard : Bowie heeft een Discus Hernia tussen nekwervel C5 en C6 waarbij de zenuwuiteinden gekneld zitten.  Ze hebben ook nog bloed afgenomen om naar een extern labo te sturen om te kijken of er aan deze zenuwuiteinden niets anders aan de gang is.  Deze uitslag hebben we dinsdag.
Voorlopig heeft hij een behandeling met acupunctuur gehad en staat hij op Prednisolone Kela (cortisone).  Volgende week maandag gaan we terug voor een behandeling acupunctuur bij Dr. Janssens.  En ook om zijn oordeel te horen.
Bowie is bijna 10 jaar oud en de operatie zou erg moeilijk zijn, dus dat zie ik niet echt zitten.
Hopen maar dat we hem pijn-vrij krijgen zonder eventuele operatie ...

8 opmerkingen:

Evelien zei

Hier brandt ook een kaarsje voor Bowie. Dat het maar niet tot een operatie hoeft te komen, arme jongen :-/

Evelien zei

Hier brandt een kaarsje voor Bowie. Dat het maar niet tot een operatie hoeft te komen, arme jongen :-/

Lisette zei

Ach die arme Bowie. Het lijkt bij ons wel een kerk met al die zieke hondjes waar we een kaarsje voor branden. Hoop dat iedereen weer heel snel de oude is. Beterschap lieve Bowie, snel weer de bergen oprennen en in het meer duiken om te zwemmen. Of op zijn minst op den zetel springen!

Annemarie. zei

Jemig Tinne, het zit je honden even niet mee, hè...wat een ellende voor arme Bowie. Getverderrie. We denken aan hem en aan jullie, en hopen dat de prednison zijn werk zal doen.

Syl zei

Oei arme Bowie...
het lijkt wel de week van de uitslagen. We wachten natuurlijk ook op de uitslag van Harley en ook ikzelf kreeg van de week na een MRI al snel de uitslag, kom maar langs, tis goed mis, een fikse hernia tussen L5 S1... :( Precies in het midden tegen de zenuw, dus naar twee kanten uitstralend.
Ik leef dus heel erg met Bowie mee, want het doet pijn!!
Sterkte voor Bowie! Het is wat na zo'n heerlijke vakantie en nu dit! :(

Nikki zei

Ik hoorde al van Monique dat Bowie een hernia heeft, wat naar zeg! :-( Ik hoop dat de prednison z'n werk zal doen en dat de uitslag goed zal zijn!

Katrien zei

Heel veel sterkte jongens!
Ik duim mee dat er geen operatie nodig is en dat het lukt met de medicatie!

Tinne zei

Bedankt allemaal ! Bowie ging vandaag al veel beter na het lezen van dit blog ;-) Nu nog even afwachten wat de uitslag van het bloedonderzoek zal brengen.