Escada

maandag 30 augustus 2010

Vakantie in Zwitserland - dag 1


Op 21 augustus vertrokken we op vakantie naar Zwitserland.  Het zou heel wat anders worden dan andere jaren : een hondenvakantie met een hele groep whippet eigenaren.
Virginie met whippets Dusty en Dune,  Evelien met Zoë en James, Monique met Chloë, Jewel en Hinde, Hans en Elly met Mozart en Maestro, Ronald met Isis en wij met Xian, Ixelle, Bowie, Funky en Escada.  En de niet whippet eigenaar Brigitte met Border collie Kikki. En niet te vergeten de mama's : Lut (mama van Evelien) en Tessa (mama van Virginie, maar niet op de foto).
De eerste dag zou een mooie dag worden.  We hadden de avond tevoren besloten naar de gletsjer te trekken en dus verzamelden we om 10 uur voor ons hotel.
Na een korte wandeling naar boven gingen we met kleine liftjes naar boven.  Dit leverde bij onze honden wel wat stress op : de bakjes waren klein en 5 honden was net iets te veel in het bakje.  Maar Bowie kwam gezellig naast mij op het bankje van het uitzicht genieten en zo kon het wel weer.
In deze bakjes zweefden we naar het tussenstation.  De zichten zijn spectaculair !
Vervolgens belandden we in een grote bak, waar we met z'n allen in konden.
De rotsen werden kaler en we gingen steeds hoger.
Met dit als eindbestemming.
Kikki en Funky kunnen het prima met elkaar vinden !
Een plek met eeuwige sneeuw.
Na het nemen van duizenden foto's zakten we een beetje af voor de lunch.  We hadden ongelooflijk veel beziens met onze groep van 16 honden ;-)
Ondanks de hoogte waar we zaten was het erg warm.  Voor we onze terugweg zouden aanvangen werden alle honden vakkundig afgekoeld in een bak met water.
Hinde in spectaculaire houding ...
Heidi en Peter (met op de achtergrond de muziek 'the sound of Music' :-)  Ze vonden het altijd nodig alternatieve routes te nemen. En de ene bleek al wat gemakkelijker dan de andere ... 
de prachtige zichten rondom ...
Evelien met Zoë en James. Duidelijk K.O. !  Zoë had de eerste dag al last van opengelopen pootjes, de arme schat !
Xian, de oudste van de groep, ook even genietend van de rust ...
En zo liepen we de eerste dag terug naar huis.  We zullen het geweten hebben voor de rest van de week ... ocharme onze spiertjes ! Berg af mag dan wel minder vermoeiend zijn maar onze dijen, kuiten en knieën werden zwaar op de proef gesteld !
Benieuwd hoe de volgende dagen zijn verlopen ? Kom deze week regelmatig een kijkje nemen én klik op de titel.  Zo kom je op het blog van Monique met nog meer foto's en verhalen !

4 opmerkingen:

Lisette zei

Zo dat ziet er gezellig uit, prachtige omgeving. Leuke groep mensen en honden. Blij dat je een leuke week hebt gehad zodat je weer energie hebt voor die andere 360 dagen met noeste arbeid!

Annemarie. zei

Wow, wat prachtig en wat een prima hoogtestage voor de honden!
Ik kijk al uit naar de volgende verhalen over deze vakantie.

Katrien zei

Leuk, leuk, leuk!

Waarom is het niet alle dagen vakantie hé?!?
Ik zou er niet boos om zijn... lol

Syl zei

Super om zo met jullie te mogen terugblikken op een heerlijke week!