Escada

zondag 24 juli 2011

Windhonden CAC show Sevenum

Gisteren gingen we naar de windhonden CAC show in Sevenum. Bowie heeft namelijk 2 veteranen CAC's in Nederland en hij moet er nog eentje winnen om Nederlands Veteranen kampioen te worden.
Oorspronkelijk was ik niet van plan te showen voor die titel, maar als je er telkens eentje wint op de clubmatch, tja, dan moet je gewoon die derde ook nog eventjes doen ;-)
 Bowie zijn mooie, oude snuitje
 Hier loopt hij in de ring voor zijn Veteranen CAC.  Hij is helaas alleen. Maar ach, dat maakt de zenuwen minder groot.
 En nog even netjes staan voor de keurmeester, Wim Wiersma. Dank je Wim ! Nu hoeft hij van mij nooit meer te showen ;-)
 Dit was vandaag Wim zijn CAC reu, de imposante Woodbrooks Ask me How I Feel, van Tony Groenendijk, en de RCAC reu de mooie Golden Peanuts It's My Dream van Dhr. Herten uit Duitsland.
 Escada moet ook maar even showen. Met haar doe ik enkel de shows die ik voor Bowie inschrijf of de clubmatches.  Maar ze doet het graag, althans, voor snoepjes.
 Deze fraaie dame, Delirious Hot Pursuit, zal uiteindelijk haar klas en het RCAC winnen.
 Sinds de vorige show in Duitsland heeft Bowie er een nieuw vriendinnetje bij ...
 En de liefde is duidelijk wederzijds ;-)
Tot slot de beste teef en beste van het ras : Hello World Di Mahana van Jan-Willem Akkerboom.
Proficiat, Jan-Willem !

17 opmerkingen:

Tony Groenendijk zei

Leuke fotos en van harte met de mooie resultaten en wat een mooie foto van James mag ik die stelen? :)

Tinne zei

Daar staat hij erg mooi op he ! Je mag hem stelen mits bronvermelding (Marc gemis).

Lisette zei

Uhm, ik weet niet of ik je nu moet feliciteren of niet. Ik ben helemaal niet thuis in de showwereld maar je schrijft dat Bowie nooit meer hoeft te showen (dus hij heeft de CAC en is er van af?). En je schrijft dat de CAC naar James ging (dus geen CAC voor Bowie? Of krijg je per klasse een CAC?). Ben hier echt heel erg slecht in. Voor een kenner is het gesneden koek, maar ik heb hondenshows voor Dummies nog niet uit! Afhankelijk van je antwoord: gefeliciteerd of toch goed gedaan hoor. Feit is dat Bowie én Escada beiden beauties zijn. En lief!

Ze zullen zeker beter hebben gelopen dan het onbekende ras op mijn blog!

Tinne zei

Ha Lisette, Bowie heeft het VETERANEN CAC gewonnen. Daar is James nog te jong voor. Dus ja hoor, hij heeft hem binnen ;-) Spijtig alleen dat er voor een veteranen CAC geen rosetje afkon :-(

Lisette zei

Bedankt voor de uitleg Tinne. Dat ze verschillende klasses hadden en James niet bij Bowie kon zitten, dat snapte ik al! Hoofdstuk vier bij Hondenshows voor dummies :) Maar ik wist niet dat er per klasse een CAC weggegeven werd. Ik word iedere keer wijzer dankzij al jullie educatieve blogjes. Super, ga zo door. Ook met leuke verhaaltjes natuurlijk.

Bowie, van harte gefeliciteerd jongen. Neem er een extra kluifje op. Jammer van het rozetje: ons Ollanders benne zunig!!!

Annemarie. zei

Jaah, Bowie, geweldig jongen, proficiat!!! Hartstikke leuk. We komen je volgende week knuffelen (als dat nog mag bij een kampioen, tenminste..)

Nikki zei

Van harte gefeliciteerd! Hij ziet er nog steeds erg goed uit! :-)

katja zei

Hallo Lisette, Je krijgt niet elke klasse een CAC. Hier een korte cursus "Hoe wordt mijn hond Nederlands Kampioen voor dummies": Om een CAC te behalen moeten de honden die de eerste plaats in hun klasse hebben behaald (mits Uitmuntend en niet ingeschreven in de puppy of babbyklas))tegen elkaar uitkomen. Uit deze honden kiest de keurmeester de beste reu of teef (de geslachten komen niet tegen elkaar voor het CAC)Deze beste reu of teef krijgt dan het CAC. Daarna komen de beste reu en de beste teef tegenelkaar voor Beste van het Ras, ook wel BOB (best Of Breed) genoemd, maar dit staat los van het winnen van het CAC.
Het Nederlands Kampioenschap wordt toegekend aan een hond als deze vier kampioenschapsprijzen (CAC)heeft behaald.
Het laatste CAC moet worden behaald op of na de dag waarop de hond de leeftijd van 27 maanden heeft bereikt.
Heeft de hond vóór de leeftijd van 27 maanden vier of meer kampioenschapsprijzen behaald dient hij enkel nog één reserve te behalen om Nederlands kampioen te worden. De vereiste Nederlandse kampioenschapsprijzen dienen door tenminste twee verschillende keurmeesters te zijn toegekend. Een Kampioenschapsprijs behaald op de Winnertentoonstelling te Amsterdam of op een Kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging tellen voor twee kampioenschapsprijzen. Haalt men op de kampioenschapsclubmatch het reserve CAC, dan telt dit voor één vol kampioenschapspunt. Verder mag men eenmalig vier reserve-kampioenschapsprijzen samen voor een vol CAC tellen.

Om het tentoostellingbezoek een beetje te stimuleren is het vanaf 1 januari 2006 mogelijk om de titel Nederlands jeugdkampioen te verkrijgen. De hond moet dan 3 maal de jeugdklasse winnen met de kwalificatie uitmuntend. Er wordt een jeugd CAC vergeven.

Ook het veteranenkampioenschap kan men behalen sinds 1 januari 2006. Dit geldt voor honden die op de dag van inschrijving de leeftijd van 8 jaar hebben. Hiervoor gelden dezelfde regels als bij het jeugdkampioenschap.

Nou Liesette is het nog te volgen????
Groetjes,Katja

Lisette zei

Bedankt voor de uitleg Katja. Een moeilijke materie maar het kwartje begint een beetje te vallen. Misschien moeten we er eens over brainstormen met een rosébiertje.

Annemarie. zei

Ik begin het redelijk door te krijgen, maar er is een situatie, dat wanneer een hond iets wint, je een nr. twee in de klasse toch gereed moet houden om nog een keer de ring in te gaan, omdat-ie dan nog een keer mag. Ik snap het nog steeds niet..

Tinne zei

Als de hond uit Bijvoorbeeld open klas de CAC wint, moet de hond die 2e werd in die open klas mee de ring in voor het reserve CAC.

Annemarie. zei

Ah. Bedankt. Het gaat dus alleen voor de CAC-winnaars. Maar het is toch vreemd, die hond die mee mag voor het reserve, was dan toch eerder al minder bevonden dan de andere honden die voor het CAC gingen? Wordt zo'n hond dan ooit gekozen voor het res. CAC?

Tinne zei

Heel dikwijls heb je in enkele klassen 'mindere' honden en in 1 klas meerdere hele goeie. Daar komt dan uiteraard de CAC winnaar uit. En de 2e uit die klas wordt ook vaak de RCAC winnaar. Was gisteren bij de reuen ook het geval.

Monique zei

In Zweden is het nog leuker; voor beste reu / teef treden alle vier geplaatste honden uit iedere klas nog eens aan. En dus, kan er zomaar een hond winnen die 4e was geplaatst in zijn / haar klas..... Niet dat dat gebeurt, maar als een keurmeester niet goed bezig gaat, is het wel degelijk mogelijk!

Monique zei

En van harte gefeliciteerd met het veteranenkampioenschap van Bowie, Tinne!

Tinne zei

Onvoorstelbaar eigenlijk, dat ook nog nr. 4 beste hond kan worden ! Waarom stond die dan daarvoor nog 4e ?
En bedankt voor de felicitaties, Monique ! ik geef ze door aan Bowie in de vorm van wat lekkers ;-)

Virginie Busschaert zei

Hiephiep hoera voor Bowie ! Het regent titels ;o)