Escada

maandag 2 juli 2012

Bowie

Het gaat helemaal niet goed met Bowie. Ik had vandaag een afspraak met Dr. Janssens van de dierenkliniek Anubis voor een sessie accupunctuur. Hij heeft sinds 2 jaar een stevige hernia in z'n nek. Omdat Bowie te oud was voor de zware operatie heeft hij in eerste instantie daarvoor medicatie gekregen. Na enkele maanden hadden we de pijn onder controle en hielp een regelmatige sessie accupunctuur. Maar de laatste weken gaat hij sterk achteruit. En het was dan ook met een klein hartje dat ik vanmiddag naar de dierenkliniek ging.
Het verdict was ernaar. Accupunctuur helpt niet meer en Bowie moet terug op medicatie. In eerste instantie 30 mg Prednisolone op dag 1/ 3 / 5 / 7 en 9 en 15 mg op dag 2 / 4 / 6 / 8 en 10. Daarna moeten we evalueren en bekijken wat we verder moeten doen. Verder mag hij voorlopig niet wandelen. En Dr. Janssens drukte mij op het hart dat de prognose niet goed is.
Bovenstaande foto's zijn van respectievelijk half juni dit jaar en vorige week.
Maar ook toen was voor ons al duidelijk dat het niet echt goed ging. Al laat Bowie er weinig van merken.
 Maar na een traantje ben ik niet bij de pakken blijven zitten. Ik ben naar de dierenwinkel gereden en kocht deze doggy ride. Wij wandelen veel en Bowie achterlaten is voor hem noch voor ons een optie.
Hier wordt hij alvast goedgekeurd door de dames.
En ook Bowie ziet er het nut wel van in ;-)
Wandelvakantie ... here we come !

15 opmerkingen:

Ilse zei

Ow... dat is helemaal niet zo'n goed nieuws.
Maar die doggy ride ziet er wel fantastisch uit.
Zal hij wel geweldig vinden.

Veel sterkte in ieder geval.

Nikki zei

Ach, arme Bowie toch.... Dit is toch wel schrikken hoor! Hopelijk gaat het met de prednison goed en kan hij nog lange tijd genieten van de wandelingen in zijn Doggy Ride. Sterkte!

Unknown zei

Bedankt Nikki & Ilse. Bowie is heel blij met jullie steunbetuigingen

Lisette zei

Ach die arme schat. Geef hem maar een heel voorzichtig knuffeltje en een dikke als ie wat minder pijn heeft. Maar zo'n stoere doggyride trekt natuurlijk wel veel mooie meiden aan! Geniet ervan Bowie, sterkte Tinne en Marc.

Annemarie. zei

Ach verdorie Tinne...shit, shit, shit. Ook hier een traantje.
Hartstikke goed dat je gelijk actie onderneemt om hem mee te nemen. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.. Chapeau, meissie.

ingrid van calster zei

toemme toemme toemme , dat die lieve schat zo moet afzien. Pff dat klopt rond uw oren zo'n nieuws.

dikke bravo voor jullie, vele zouden misschien anders beslist hebben maar jullie gaan er voor en ik denkt dat binnenkort de andere nog wel eens jaloers kunnen worden op zo'n blitse bowie-ride.

veel sterkte voor jullie en een super dikke knuf voor bowie

Veronique zei

Arme Bowie, hopelijk slaat de behandeling aan. Maar hij lijkt zijn doggyride alvast goed te keuren. Nog wat pimpen met flashy kussens enzo...

Geef hem ook van ons maar een ferme knuffel.

Unknown zei

Bowie lijkt niet echt pijn te hebben (hij kermt toch niet zoals Xian vorig jaar), maar hij is maar wat blij met al die extra knuffels (we zeggen er ook altijd bij van wie ze komen ;-) ). Hij geeft iedereen dan ook een likje terug (en twee ook als je wil ;-) ).

Evelien zei

Ai wat een slecht nieuws :-( :-(

Dat zal wel als een mokerslag aangekomen zijn :-/
Arme Bowie. Gelukkig lijkt hij niet te veel pijn te hebben... en die doggy ride ziet er wel erg comfortabel uit voor hem. Arme jongen.

Wel een super oplossing.. die hopelijk wat soelaas mag bieden.

Veel sterkte hoor! En geef Bowie maar een dikke (voorzichtige knuffel)

Unknown zei

zaterdag komt hij al stoeffen met zijn nieuwe sportkar. ;-)

Tinne zei

Bedankt iedereen ! 't is nu een kwestie van hem zo comfortabel mogelijk nog een goede oude dag te geven. We kijken wel hoe het verder gaat en in hoeverre we de medicatie toch terug een beetje kunnen afbouwen.

Dennis, Monique en Rico zei

Ach jeetje Bowie, hopelijk gaan de medicijnen je wel wat helpen. Sterkte! en een dikke kus van ons.
Maar wat een stoere kar zeg, nu kan je gewoon lekker mee met al je vriendjes en baasje en vrouwtje.
Geweldig die doggyride! Dat er nog maar jaren plezier mee mag hebben (maar liever niet hé, zelf huppelen in het bos is veel leuker). Tinne en Mark, veel sterkte met Bowie, dat hij nog maar lang bij jullie mag blijven (knuf)

the coolest ever zei

Arme Bowie, hopelijk ziet hij niet teveel af...

Monique zei

Ach, dat zijn geen fijne berichten. En ook van Elly weten we deze week dat Mozart (nu 8,5 jaar oud) een flinke nekhernia heeft. Het komt toch relatief vaak voor bij whippets, vind je niet? Ik hoop dat jullie het toch een beetje onder controle krijgen - en zo'n Bowie-ride is een heerlijk hulpmiddel. Wij doen de Chloe-ride ook voorlopig nog niet de deur uit. Ook Chloe genoot vorig jaar al snel van het kunnen meerijden op de wandelen. Ze wilde er zelfs graag weer in, toen we haar dwongen om therapeutisch weer wat te gaan lopen na de operatie. Voor onze honden is het belangrijkste dat ze bij ons en bij de roedel kunnen zijn. En lekker eten en drinken. In huis zijn whippets sowieso al kalm. Bowie kan hopelijk nog jaren mee met dit beetje steun! Sterkte en we zien elkaar dit weekend.

Tinne zei

Ik heb de laatste weken opvallend veel gehoord van whippets met nekproblemen. Bowie doet het ondertussen redelijk goed op de medicatie. Hopelijk mag hij inderdaad nog lang bij ons zijn.